biografie

 

 

brons

 

 

biografie

Ik werk al lang met mijn handen. Ze staan en stonden zo weinig stil dat één van mijn eerste sinterklaassurprises een pop met acht armen was: geen boeddha maar een nijvere bij! Zoals zoveel meisjes ben ik begonnen met textiel. Na de HAVO heb ik de NXX opleiding gedaan: handenarbeid en kinderverzorging. Ik heb daarna handenarbeidles gegeven aan middelbare scholen in Enschede en Groningen. Na een korte uitstap in de informatica heb ik me meer en meer gericht op textiele werkvormen en kleding maken, door cursus volgen: akte U (vrouwelijke handwerken) en cursus geven: knippen en naaien voor een bekend vrouwentijdschrift. Nog steeds maak ik kleding voor verkoop in de Heksenketel aan de Folkingestraat 12b in Groningen.

 

Omdat keramiek altijd mijn interesse heeft gehad ben ik een driejarige mbo-opleiding keramiek gaan volgen aan de SBB in Gouda. Daarna heb ik mij verder in keramiek verdiept, bijvoorbeeld door het uitwerken van combinaties van klei en glazuur, cursus raku stoken en andere stookmethodes.

 

Van keramiek naar brons is het een korte stap. Ik werk met wasmodellen die met gips omhuld in een oven worden leeggestookt en daarna gevuld met vloeibaar brons. Dat laat ik een bronsgieter doen. Maar het afwerken (egaliseren, wegslijpen van gietkanalen en bramen en vooral het patineren) doe ik zelf.

 

Nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van andere materialen heeft mij vervolgens naar glas en steen gebracht. Het eerste materiaal laat zich in de keramiekoven naar mijn ontwerp vormen, het tweede

materiaal vraagt om met geduldig hakken en slijpen de vorm uit de materie te halen.

 

Sieraden bieden de mogelijkheid om technieken te combineren maar ook om producten te maken die je -letterlijk- gemakkelijk meeneemt. Ik toon en verkoop ze onder andere in de Heksenketel aan de Folkingestraat 12b in Groningen (www.heksenketelmode.nl), de leukste winkelstraat in 2014! Plus: binnenkort tijdelijk bij mij aan huis.